Je vriendin heeft je gevraagd om een avondtas, maar wat is dat eigenlijk? Of je vriendinnen hebben het steeds over hun nieuwe shopper, maar waar hebben ze het toch over? Lees dit blogartikel voor de antwoorden op deze vragen, hierin staan alle soorten damestassen beschreven. Zo weet je altijd waar je vriendinnen het over hebben.

Avondtassen

Avontassen zijn er, zoals de naam ook al een beetje verklapt, voor het stappen of een avondje uit. In veel gevallen beschikt de avondtas over een hengsel zodat deze als schoudertas gedragen kan worden. Echter zijn er echter ook avondtassen zonder hengsel. Avondtassen zijn relatief klein en zijn ervoor gemaakt om het minimale aan spullen mee te nemen. Ze bieden plaats voor een portemonnee, make up of bijvoorbeeld een pakje sigaretten.

Buideltassen

Een buideltas is geschikt voor verschillende doeleinden, denk aan een middagje stad of een bezoekje aan een vriendin. Buideltassen verschillen wat betreft het formaat, kleur en design. Zo kan je altijd een tas uitkiezen die goed bij jou past. Je kan kiezen voor een buideltas die je uitsluitend met je hand of met zowel je hand als je schouder kan dragen.

Handtassen

Handtassen zijn er in allerlei soorten en maten. Handtassen worden, zoals de naam al zegt, gedragen met de hand. Je draagt hem met een gestrekte arm langs het lichaam. Handtassen zijn vaak klein van omvang waardoor ze alleen geschikt zijn voor het meenemen van kleine spullen zoals make up, een flesje drinken of een kleine boodschap.

Schoudertassen

Schoudertassen worden door middel van een band om de schouder gedragen. Een voordeel van een schoudertas ten opzichte van een rugtas is dat je makkelijker bij je spullen kan tijdens bijvoorbeeld het lopen of fietsen. Nadeel van een schoudertas is dat er niet al te veel (zware) spullen in kunnen. Doe je een schoudertas bijvoorbeeld vol met boeken of andere zware spullen, dan zal je er waarschijnlijk een pijnlijke schouder aan overhouden aan het eind van de dag. Schoudertassen zijn daarom vooral geschikt voor de dagen dat je niet al te veel spullen hoeft mee te nemen naar je werk of naar school.

Verzorgingstassen

Verzorgingstassen zijn de wat grotere tassen met binnenin genoeg ruimte om er verzorgingsspullen in op te bergen voor je kind. De tassen beschikken over allerlei praktische vakjes waardoor je je spullen kan sorteren en minder snel kwijtraakt. Op deze manier kan je altijd zorgeloos met je kleine op pad gaan. Door de ruimte in de tas heb je niet snel te maken met een te volle tas en gaat deze langer mee.

Overslagtassen

De dames overslagtassen kenmerken zich door de afsluitbaarheid met de zogenoemde flap-over. Vaak kan je deze nog extra dichtdrukken met een magnetische sluiting. De tassen creëren op deze manier een bepaalde stijl. De overslagtassen zijn voor verschillende doeleinden te gebruiken en daarbij zijn er ook varianten beschikbaar speciaal bestemd voor kinderen.

Shoppers

Shoppers zijn, zoals de Engelse naam het eigenlijk al een beetje verklapt, tassen die uitermate geschikt zijn voor het winkelen of voor het doen van de boodschappen. De populariteit van shoppers is in 2016 flink gestegen vanwege de afschaffing van gratis plastic tasjes. De shoppers kunnen gedragen worden als handtassen en in veel gevallen ook als schoudertas. Mocht je na het lezen van dit artikel op zoek zijn naar een leuke tas, kijk dan eens op de website www.favoritebags.nl. Zij hebben op hun website de verschillende soorten tassen gecategoriseerd, waardoor het extra makkelijk is om de gewenste tas te vinden.