In 4 eenvoudige stappen uw ringmaat opmeten

Als u een keus gemaakt heeft uit ons uitgebreide assortiment met ringen, bent u aangekomen bij de volgende stap, namelijk het selecteren van de ringmaat. De juiste maat kiezen is belangrijk, want u wilt tenslotte wel dat de ring direct past. Daarom vindt u op deze pagina een uitgebreide uitleg over hoe u in 4 eenvoudige stappen de maat van uw vinger kunt opmeten.

Uw ringmaat bepalen

Er zijn verschillende methodes om de maat van uw vinger op te meten. Zo kunt u de omtrek van uw vinger opmeten, maar ook de binnendiameter (beide in millimeters). Het is per merk verschillend welk maattype gebruikt wordt. Soms worden beide maten aangegeven bij het selecteren van de ringmaat.

Methode 1: Binnendiameter opmeten

De meest eenvoudige methode om uw ringmaat te bepalen, is met behulp van een ring die u al heeft. Deze is ook direct het handigst als u iemand wilt verrassen met een ring, zonder dat diegene dat door heeft. Bekijk snel ons stappenplan!

Stap 1

Neem een ring die u goed zit en leg deze op een liniaal.

Stap 2

Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm.

Stap 3

Lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnendiameter ringmaat.

Stap 4

Kijk in onze ringmaattabel voor de juiste maat. Staat uw afmeting er niet tussen? Neem dan de dichtstbijzijnde grotere maat.

Methode 2: De omtrek van uw vinger

Als u geen passende ring bij de hand heeft, kan deze tweede methode uitkomst bieden. Door warmte of kou kan de omtrek van uw vingers veranderen. Zo kan er na een paar uur al een verschil van een kwart ringmaat ontstaan! Bereken uw ringmaat daarom enkel bij kamertemperatuur.

U heeft een lintje of touwtje, een schaar en een liniaal nodig.

Stap 1

Draai het touwtje om uw vinger.

Stap 2

Knip het touwtje af daar waar de uiteindes samenkomen.

Let op: zorg ervoor dat het touwtje aangesloten zit, maar niet te strak!

Stap 3

Leg het afgeknipte touwtje naast de liniaal en meet het aantal millimeters.

Stap 4

Kijk in onze ringmaattabel voor de juiste maat. Staat uw afmeting er niet tussen? Neem dan de dichtstbijzijnde grotere maat.

Ringmaat tabel

U heeft de binnendiameter van uw vinger opgemeten, maar bij het bestellen blijkt dat u een heel andere maat moet selecteren. Wat nu? Check dan snel even deze ringmaattabel. Hierin vindt u een overzicht van alle ringmaten. Links ziet u de binnendiameter in millimeters en rechts daarvan de bijbehorende omtrek in millimeters.

Binnendiameter (mm.) = ringmaat           Omtrek (mm.)
15,6 49
16,1 50
16,4 52
16.9 53
17,3 54
17,7 55
18,1 56
18,5 58
18,9 59
19,4 61
19,7 62
20,2 63
20,7 65
21,0 66
21,5 67
21,9 68
22,3 69

 

Tips voor (brede) ringen

• Een brede ring voelt strakker aan om uw vinger. Ga daarom voor een halve tot een hele maat groter.

• Niet elk merk heeft halve maten. Kies altijd voor een maatje groter als uw maat er niet bij staat. Kijk in onze ringmaattabel wat de eerstvolgende maat is.

Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze juwelierswinkel in Kampen als u hulp nodig heeft bij het opmeten van uw ringmaat.

Niet gevonden waar u naar zocht?

Heeft u na het lezen van dit artikel niet het antwoord gekregen waar u op had gehoopt? Wij hebben op onze pagina met begrippen de meest voorkomende vaktermen uitgelegd omtrent sieraden. Bent u op zoek naar uitleg over materialen zoals zilver, goud en diamanten? Neem dan een kijkje op onze pagina met informatie over materialen in sieraden en horloges. Staat het begrip dat u zoekt er niet bij of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice door te bellen naar 0320-222021 of mail naar klantenservice@sieradenloods.nl.

Button Top

Ontvang 5% korting