Meet uw polsmaat in 4 eenvoudige stappen

Een mooie armband vinden is een fluitje van een cent, maar het selecteren van de juiste maat kan daarentegen nog wel eens lastig zijn. In tegenstelling tot ringen bent u bij een armband minder afhankelijk van de maat. De één houdt van een armband die strak om de pols zit, de ander kiest liever een loszittende armband. Desalniettemin is het handig om uw maat te weten, zodat u zeker weet dat de armband past. Daarom vindt u op deze pagina een uitgebreide uitleg over hoe u in vier eenvoudige stappen de maat van uw pols opmeet.

Uw polsmaat bepalen

Een armband die niet open en dicht kan, bijvoorbeeld een slavenarmband, schuift u over uw hele hand om hem te dragen. Daarom berekent u de omtrek van uw hand in centimeters (niet uw pols). Deze omtrek meet u naast de knokkel aan de kant van uw pink, want dit is het meest brede deel van uw hand. Als u een armband koopt die wel een sluiting heeft, is het mogelijk om de omtrek van uw pols te meten.

Voor het opmeten heeft u een lintje of touwtje, een schaar en een liniaal nodig. Bekijk snel ons stappenplan!

Stap 1

Draai het touwtje om uw hand.

Stap 2

Knip het touwtje af daar waar de uiteinden samenkomen.

Let op: zorg ervoor dat het touwtje aangesloten zit, maar niet te strak!

Stap 3

Leg het afgeknipte touwtje naast de liniaal en meet het aantal centimeters.

Stap 4

Tel één à twee centimeters op bij de gemeten omtrek. Dit is uw armbandmaat.

Voorbeeld: U heeft een omtrek van 19 centimeter. 19 + 1 = een armbandmaat van 20 centimeter.

Extra tips voor het bepalen van uw polsmaat

• Meet de omtrek van uw pols (niet uw hand) als u een armband wilt aanschaffen die open en dicht kan door middel van een sluiting.

• Een armband van leer hoort strak om uw pols te zitten. Tel 1 centimeter op bij de omtrek van uw pols.

• Als u van plan bent om uw armband vol te hangen met bedels, tel dan 2 centimeter op bij de omtrek van uw pols.

Of u de omtrek van uw hand of pols wilt berekenen hangt vooral af van wat u het fijnst vindt. De omtrek van uw hand kan altijd. Daarbij zal de armband wat losser om uw pols zitten. De omtrek van uw pols berekent u enkel bij armbanden die u open en dicht kan doen door middel van een sluiting.

Neem contact op met onze klantenservice als u hulp nodig wenst bij het opmeten van uw polsmaat.

Niet gevonden waar u naar zocht?

Heeft u na het lezen van dit artikel niet het antwoord gekregen waar u op had gehoopt? Wij hebben op onze pagina met begrippen de meest voorkomende vaktermen uitgelegd omtrent sieraden. Bent u op zoek naar uitleg over materialen zoals zilver, goud en diamanten? Neem dan een kijkje op onze pagina met informatie over materialen in sieraden en horloges. Staat het begrip dat u zoekt er niet bij of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice door te bellen naar 0320-222021 of mail naar klantenservice@sieradenloods.nl.

Button Top

Ontvang 5% korting